We speak English, spanish, french and slovak

5 Fantastických Receptov na Prípravu Rýdzikov

Ahojte, milí čitatelia!

Ak ste narazili na lahodné rýdziky a neviete, čo s nimi, máme pre vás pár vynikajúcich receptov, ktoré vám otvoria nové možnosti prípravy tohto úžasného hubového pokladu.

1. Rýdziky na Cesnaku

Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme jemne nakrájaný cesnak. Pridáme očistené rýdziky, osolíme a necháme ich restovať približne 10 minút. Dva minúty pred koncom pridáme čerstvú petržlenovú vňať a dorestujeme ďalšie 2 minúty.

2. Rýdziky so Slaninkou, Paradajkami, Cibuľkou a Cesnakom

Na rozohriatom olivovom oleji orestujeme cesnak, potom pridáme cibuľku. Nasleduje prerastaná slaninka, pokrájané ošúpané paradajky, soľ a mleté čierne korenie. Orestujeme 10 minút. Potom pridáme pokrájané a umyté rýdziky a restujeme ďalších 5 minút. Podávame s chelbíkom ako španielske tapas.

3. Rýdziky v Rúre s Tekvicovo-Zemiakovým Pyré

Očistené rýdziky bez nožičiek poukladáme do nádoby, potrieme olivovým olejom, osolíme, pridáme mleté čierne korenie a dáme piecť do rúry na 180 °C približne 20 minút. Keď získajú peknú farbu, otočíme ich 3 minúty pred vybratím. Očistenú a pokrájanú tekvicu si uvaríme vo vode v tlakovom hrnci spolu so zemiakmi a soľou po dobu 10 minút. Pripravujeme ju ako zemiakové pyré.

4. Vyprážané Rýdziky

Očistené rýdziky osolíme, pridáme mleté čierne korenie, obalíme ich v trojobale, vypražíme a podávame so zemiakovým pyré a kyslými uhorkami.

5. Špagety s Lososom, Rýdzikmi a Bambinom

Na oleji orestujeme cesnak, pridáme rýdziky, po chvíľke restovania nakrájaný údený losos a všetko spolu smažíme. Pridáme smotanu na varenie, syr bambino, soľ a korenie podľa potreby. Do uvarených špagiet pridáme hotovú omáčku a môžeme sa pustiť do pochúťkovania.

Moje posledné recepty: